tisdag 29 maj 2012

Morsdag - Kort och present

Nu när morsdag har varit och mamma och svärmor har fått sina presenter så kan jag ju visa dom här på bloggen.
Som presenter så planterade jag två stora blomkorgar att ha utomhus, köpte minirosor, lobelia och petunier, den ena korgen fick gå i rosa toner och den andra i lila. Istället för att göra helt vanliga kort så valde jag att göra små vattenkannor för att jag tyckte att det skulle vara lite roligt och passande till korgarna. 

Beskrivningen till kannorna hittade jag här:



Då jag inte hade så mycket tid på mig att göra dessa så blev det inga målade stämpelmotiv på kannorna, utan istället hittade jag fina vintagemotiv som jag skrev ut och sen använde en nellie snellen die för att stansa ut dessa med. Har dekorerat kannorna med blommor, fjädrar, halvpärlor, brads i form av skruvar m.m. Alla kanter är inkade med distress ink pumice stone. 

Dom små snörena som sticker upp ur kannorna är små smyckespåsar som jag lagt ner och som innehåller ett par örhängen.

Här kommer då slutligen en bild på hela presenten:


Önskar alla mina bloggbesökare en trevlig vecka med mycket sol och värme!

Kram Charlotte

torsdag 10 maj 2012

Flaskkort - Trevlig valborg

Jag vet att det är ett tag sen det var sista april, men i vilket fall som helst så var vi bjudna till min sambos bror och svägerska. Vi köpte en flaska vin och tog med oss och pysseltokig som jag är så kan man ju inte ta med sig en flaska utan att hänga ett flaskkort på den.

Så här kommer resultatet:


Stämplarna som jag har använt på kortet kommer från panduro och Tim Holtz. Sen har jag dekorerat med diverse blommor, band, halvpärlor och punchinella. Texten är skriven med en dymo och sen har jag även använt mig av dies från nellie snellen och cheery lynn design.


Önskar alla som tittar in på min blogg en trevlig helg!

Kram Charlotte

tisdag 8 maj 2012

Kavajkort

Idag har jag för första gången provat att göra ett kavajkort... Det var faktiskt riktigt roligt.

Den som ska få kortet är min sambos morfar som fyller 80 år på fredag. Jag brukar alltid göra kort till hans mormor och morfar, då dom alltid är väldigt uppskattade. Men den här gången kände jag att jag ville göra något alldeles extra, eftersom att han fyller 80.
Googlade på kavajkort och hittade denna beskrivning http://mayas-hobbyblogg.blogspot.se/2009/07/jacket-card-with-tutorial.html.

Här följer 3 bilder på hur kortet blev:







 Då han tycker om att spela golf så blev det ju självklart på det temat inuti kortet.

Det var allt för denna gång.

Kram Charlotte

lördag 5 maj 2012

Scrap och stämpelmässa i Gävle

Då har det åter igen varit mässa i Gävle. Måste säga att detta verkligen är en trevlig utflykt att göra 2 ggr/år. Man får massor med inspiration av alla demos som visas och sen blir det ju en hel del handlat också, det är ju lite trevligare när man kan se alla saker i verkligheten än när man bara sitter framför datorn och beställer från olika webbutiker. Idag hade jag med mig Åsa (http://asalill.blogspot.se/), min svägerska Maria och självklart min snälla sambo som ställer upp som chaufför.

Här är ett par bilder på dagens shopping:


Några cardstock i olika färger
Lite blandade mönstrade papper
4 förpackningar halvpärlor
3 st distressdynor
En förpackning ink blending foam
Promarker pennor "spring 2012"
2 st flexmarkers
Fotohörn i metall och trä



5 st stämplar från magnolia
3 st stämplar från bildmålarna
Ett ark ez-foam
En flaska gesso
Dies från magnolia, nellie snellen och Cheery lynn
Massor med rosor och andra blommor
Pärltråd i två olika färger

Tror det var allt.....

Tack Åsa, Maria och Patric för en trevlig dag!
Dags att spara pengar nu och ladda för en ny mässa i höst.

Kram Charlotte

onsdag 2 maj 2012

Kort med ask

Det var inte igår precis som jag skrev något senast i bloggen... Jag är usel på att uppdatera den... Känns som att jag varken har tid eller ork till att uppdatera.... Vet aldrig riktigt vad jag ska skriva och det känns som att jag inte alltid vill visa upp det jag gör... Blir liksom aldrig helt nöjd med resultaten...

Men här kommer i alla fall ett kort/ask som jag gjorde till en av mina svägerskor när hon fyllde år. Hon önskade sig pengar, för det var nån tavla som hon ville köpa... 
Jag tyckte att det kändes lite tråkigt att bara göra ett helt "vanligt" kort att lägga pengarna i, så därför blev det ett typ av kort som sitter ihop med en ask. (kommer tyvärr inte ihåg vart jag hittade beskrivningen)


Här är några bilder på asken/kortet:





Det var allt för denna gång.

På lördag blir det en tur till Gävle på scrap och stämpelmässa och jag hoppas på att få massor av inspiration, sen kommer det att bli massor med shopping också. Tur att denna mässa bara är 2 gånger/år.

Kram Charlotte